De Carnegie-Stichting zoekt voor de Bibliotheek van het Vredespaleis:

Juridisch-Wetenschappelijk Bibliotheekmedewerkers (m/v, 2,0 fte)

De bibliotheek bezit een van de grootste collecties ter wereld op het gebied van internationaal recht en won nationale en internationale bibliotheekprijzen. De collectie bevat ongeveer 300.000 boeken, duizenden tijdschriftabonnementen en elektronische informatie-bronnen. Voor de literatuurvoorziening van internationaal-rechtelijke instellingen in Den Haag (o.m. Internationaal Gerechtshof en Permanent Hof van Arbitrage), voor de Haagse Academie voor Internationaal Recht en voor algemeen academisch onderzoek is de bibliotheek onontbeerlijk.

Voor de klassieke bibliotheektaken (onderwerpsontsluiting) en voor vakinhoudelijke presentatie van de digitale bibliotheek (op het internet) zoeken we twee juristen:

Taken:

  • Het juridisch-vakinhoudelijk op onderwerp ontsluiten van nieuwe boeken, tijdschriften en elektronische informatie.
  • Het leveren van een vakgerichte juridische inbreng in het diensten-aanbod van de digitale bibliotheek.
  • Het beleidsmatig bijdragen aan de kennisopbouw van de bibliotheek.
  • Overige algemene ondersteunende werkzaamheden.

Kwalificatie-eisen:

  • sprankelende jurist, specialisatie internationaal publiekrecht, internationaal privaatrecht of rechtsvergelijking.
  • creatief, organisatie-vermogen, frisse blik anno nu op de bibliotheek als publieksdienst.
  • gevoel voor pro-actieve communicatie en PR, vaardig in het geven van presentaties.
  • wetenschappelijke bibliotheek-ervaring, praktische kennis van onderwerpsontsluiting, kennis van digitale bibliotheek-technologie en web 2.0-applicaties zijn gewenst.
  • actieve kennis van Engels en Frans is vereist, passieve kennis van Duits en Spaans is van groot belang, kennis van Russisch een pré.

Aanstelling vindt, afhankelijk van opleiding en ervaring, plaats in schaal 10. Gelieve uitsluitend te solliciteren wanneer u jurist bent en Nederlands – de voertaal in de bibliotheek – goed beheerst.
Voor uw reactie (o.v.v. VACAMRT2016) of voor nadere info: j.vervliet@ppl.nl of Jeroen Vervliet, Bibliotheek van het Vredespaleis, Carnegieplein 2, 2517 KJ Den Haag. Sluitingsdatum sollicitatieperiode: 21 03 2016. Gesprekken vinden plaats op 29 03 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *