I-3-waffennieder

Everyone knows: without Bertha von Suttner the would be no Peace Palace. Her world famous book Lay Down Your Arms! has been instrumental in the creation of the PCA, the establishment of the Peace Palace and the peace movement. It has therefore been a foundation for the message of peace that the Peace Palace still carries out every day. Her work however is not widely read (in Dutch). The Dutch translation of Lay Down Your Arms! Dates back to 1925 and has become virtually unreadable. For that reason, the Peace Palace Library wishes to publish a modern rephrasing of Lay Down Your Arms! in honour of Bertha von Suttner’s 175th birthday.

The message of peace is as urgent today as it was then. Lay Down Your Arms! is indispensable on every bedside table. In order to realise this project, the Peace Palace Library has launched a crowdfunding campaign with the name: Lay Down Your Arms! in every bookcase. In 35 days we want to collect €2500,- to start with the project.

Help us to realise this translation into Dutch! Even if you cannot read Dutch and would not like to receive a copy of the book, you can support us HERE.


Leg De wapens neer! in iedere boekenkast

We weten het natuurlijk allemaal: zonder Bertha von Suttner geen Vredespaleis. Haar wereldberoemde boek Die Waffen nieder! is immers van immens belang geweest voor de oprichting van het PCA, de totstandkoming van het Vredespaleis, voor de Vredesbeweging en daarmee een belangrijk fundament voor de vredesboodschap die wij hier nog dagelijks uitdragen. Maar wie van jullie heeft haar werk ooit (in het Nederlands) gelezen? De Nederlandse vertaling uit 1925 is ondertussen helaas nagenoeg onleesbaar geworden. Daarom wil de Bibliotheek ter ere van Bertha von Suttner’s 175e verjaardag, een moderne hertaling van De wapens neer! uitgeven.

De vredesboodschap is vandaag de dag nog onverminderd actueel en daarom De wapens neer! onmisbaar op ieder nachtkastje! Om dit project werkelijkheid te laten worden is de Bibliotheek van het Vredespaleis een crowdfundingsactie gestart: Leg De wapens neer! in iedere boekenkast. Binnen 35 dagen moeten we in totaal 2500 euro ophalen zodat het project ook daadwerkelijk van start kan gaan. Wacht dus niet langer: vanaf NU is ons project live en help onze instelling – voor jezelf, de wereld én als aanvulling op onze prachtige Vredescollectie- om de hertaling mogelijk te maken door hier een exemplaar te bestellen.

Librarian's choice

Relevant PPL-keywords for further research

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *