Description

Ansichtkaart uit de dagen van de Eerste Wereldoorlog. ‘Verstoorde Vredes-Illusie’. Op de achterzijde: ‘Verstoorde Vredes-Illusie. De Vredesengel door den Oorlogsdemon uit het Vredespaleis verdreven’. Weenenk & Snel, Den Haag. 14 67695. Gedateerd 1914.

Het Vredespaleis en de Eerste Wereldoorlog

De opening van het Vredespaleis, op 28 augustus 1913, was voor Andrew Carnegie een triomf. Hij begon het jaar 1914 met groot enthousiasme. In zijn nieuwjaarswens verklaarde hij ervan overtuigd te zijn dat Internationale Vrede zou zegevieren. De geschiedenis, zoals wij weten, nam echter een dramatisch andere wending. Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog - nog geen jaar na de opening van het Vredespaleis - was voor sceptici hét bewijs dat de nieuwe 'Tempel van de Vrede' oorlog niet kon voorkomen, en dat conflicten tussen staten nog steeds op het slagveld werden uitgevochten.

See more postcards of the Peace Palace

pages: 1 2

Help us describe our collection!

Share all you know about this postcard
1914
|

This postcard is not tagged yet.

Text on poster

‘Verstoorde Vredes-Illusie’. On the back: 'Verstoorde Vredes-Illusie. De Vredesengel door den Oorlogsdemon uit het Vredespaleis verdreven'. Weenenk & Snel, Den Haag. 14 67695. Dated 1914.

[Translated from Dutch: 'Disturbed Peace-Illusion'. On the back: Disturbed Peace-Illusion. The Angel of Peace expelled from the Peace Palace by the War Demon'].

Start your research in our Library

Relevant PPL-keywords for further research

Help us describe our collection!

Describe this collection item

* required fields
Your Name: *
Your Email: *
Telephone
Your Description: *
captcha
Enter this code: *